Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

- ARHIVĂ EVENIMENTE 2020

 LARHIVA RO 2024LARHIVA RO 2023ARHIVA 1 2022ARHIVA 1 2021ARHIVA 1 2020ARHIVA 1 2019ARHIVA 1 2018ARHIVA 1 2017ARHIVA 1 2016


 

CÂNCEU SĂSESC DIN COLECȚIA MUZEULUI DE ETNOGRAFIE ȘI ARTĂ POPULARĂ ORĂȘTIE

CÂNCEU SĂSESC DIN COLECȚIA MUZEULUI DE ETNOGRAFIE ȘI ARTĂ POPULARĂ ORĂȘTIE

  • Data : 
  • Locatia : MCDR are sediul în Deva, b-dul 1 Decembrie, nr. 39

COMUNICAT

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva aduce astăzi în atenția publicului, în mediul online, o piesă valoroasă aflată în colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie.

UN CÂNCEU SĂSESC DIN COLECȚIILE MUZEULUI DE ETNOGRAFIE ȘI ARTĂ POPULARĂ ORĂȘTIE

 

<<Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Orăștie vă aduce în atenție o piesă deosebită aflată în patrimoniul său. Este vorba despre un cânceu, destinat consumului de lichide, a cărui tehnică de decorare și culoare îl încadrează în rândul obiectelor ceramice de inspirație săsească, fiind cel mai probabil un produs al centrului de olărit de la Saschiz, județul Mureș. Per ansamblu, aspectul vasului permite un exercițiu de imaginație în ceea ce privește coloritul divers și intens al veselei casnice întâlnite, pentru cazul de față, la finalul secolului al XVIII-lea>> relatează specialiștii muzeului din Orăștie: muzeograf Daniela Șendroiu, conservator Iustina Bogdan, arheolog Adrian Cătălin Căsălean.

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva vă invită să vizionați propunerea de astăzi, în mediul virtual, pe pagina de facebook a muzeului https://www.facebook.com/MCDRDeva/ și pe site-ul instituției www.mcdr.ro.

Secția de Marketing și Relații cu Publicul

 

  • muzeucdr.deva@gmail.com