Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

PROMOVARE PATRIMONIU

ZIUA PORȚILOR DESCHISE PE ȘANTIERUL ARHEOLOGIC Rapoltu Mare – „La Vie”, jud. Hunedoara!

PROMOVARE PATRIMONIU
2408_INR_JEA2024-logos-date_ROM-1-1030x434
Data: Vineri, 14 Iunie 2024 09:00

Locație: Șantierul arheologic Rapoltu Mare - „La Vie”  |  Oraș: Rapoltu Mare

 

⚠️MUZEUL DIN DEVA PARTE DIN ZILELE EUROPENE ALE ARHEOLOGIEI!

 

‼️ ZIUA PORȚILOR DESCHISE PE ȘANTIERUL ARHEOLOGIC Rapoltu Mare – „La Vie”, jud. Hunedoara!
 
🗓VINERI, 14 IUNIE 2024, ORELE 9.00-16.00!
 
🏺Cercetarea arheologică este esențială în cunoașterea istoriei fiind unica modalitate de a înțelege despre trecut acolo unde sursa scrisă lipsește!
 
👉Din 2020, un proiect creat în Franța, pentru a familiariza publicul larg cu acest domeniu de cercetare, se desfășoară anual și în România, anume ZILELE EUROPENE ALE ARHEOLOGIEI!
 
🔸Muzeul din Deva, a fost parte din acest proiect încă din anul 2020, prin diferite activități interactive, ateliere, tururi ghidate în expoziții și șantiere arheologice, prezentări video etc. toate pentru a explica celor interesați, despre Arheologie, acest univers perpetuu fascinant!
 
🎯Anul acesta, vă invităm pe șantierul arheologic RAPOLTUL MARE - „La Vie”, jud. Hunedoara, organizat și coordonat de MCDR, în colaborare cu Archaeotek Canada.
 
ℹ️ „Situl arheologic RAPOLTUL MARE - „La Vie” este situat în partea de nord-vest a satului Rapoltu Mare, pe a doua terasă a râului Mureş, la o distanţă de 1,5 km faţă de malul drept al acestuia şi la aproximativ 440 m nord de drumul inter-judeţean 107A. Aici, începând din anul 2013 se cercetează, an de an, o VILLA ROMANĂ din secolele II-III- lea d.Chr.”(✍️inf. dr. Marius Barbu, arheolog MCDR, coordonatorul șantierului).
 
🔸Aici, începând din anul 2013, se cercetează, an de an, o „VILLA ROMANĂ”, datată în secolele II-III d.Chr.
 
🧢O echipă complexă, formată din specialiști români (MCDR Deva) și din afara țării (Archaeotek Canada), studiază, în amănunt, fiecare detaliu scos la iveală, pentru a contura cât mai exact viață celor de atunci!
 
👉Veți putea „descoperi”, vineri 14 iunie, ce înseamnă și cum se desfășoară o zi de cercetare pe un șantier arheologic, veți putea afla numeroase informații detailate despre vestigiile istorice existente aici și multe altele despre romanii „văzuți” prin arheologie!
 
Vă așteptăm în număr cât mai mare!
 
 
 
 
 

 

Status
Recomandat
Adresă
Rapoltu Mare, Hunedoara

 

Hartă


  • muzeucdr.deva@gmail.com