Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

EVENIMENTE

Atelier de modelaj: „Incursiuni în Cultura Cucuteni”

ARHIVĂ
Atelier_Brad_-_2023-04-26
Data: Miercuri, 26 Aprilie 2023 09:00 - 12:00

Locație: Muzeul de Istorie Locală și Etnografie din Brad  |  Oraș: Brad

Miercuri, 26.04.2023, la Expoziția de Istorie Locală și Etnografie Brad (din subordinea Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva) se va organiza un atelier de modelaj cu titlul „Incursiuni în Cultura Cucuteni”, coordonat de artistul plastic Silvia Dușan.

Atelierul se va desfășura între orele 9-12, cu participarea elevilor de la Școala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu” din Brad.

 

*   *   *

„Aflați în „Școala altfel”, elevii clasei a III-a A, de la Școala Gimn. „Mircea Sântimbreanu” Brad, însoțiți de doamna prof. înv. Guga Nadina Maria au fost ieri, 26.04.2023, în vizită la Expoziția de Istorie locală și Etnografie Brad, a Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva.
 
Aici (galeria foto), coordonați de artistul plastic Silvia Dușan, au făcut o incursiune în trecut, mai exact, în Cultura Cucuteni.
 
Jucându-se cu lutul au aflat lucruri noi despre populațiile vechi care au trăit pe teritoriul țării noastre, despre ocupațiile și credințele acestora. Tot în joacă au modelat unele dintre celebrele Zeițe de Cucuteni, pe care apoi le-au decorat cu semnele utilizate în trecut de cucutenieni.
 
Astfel, jucându-se, copiii au dobândit noi abilități, dar și noi cunoștințe din domeniul artei și istoriei.” (sursa imagini: muzeograf Monica Dușan)
 
Felicitări tuturor participanților!
 
 
 

 

 

Adresă
Muzeul de Etnografie și Artă Populară Zărăndeană, 2, Strada Cloșca, Brad, Hunedoara, 335200

 

Hartă


  • muzeucdr.deva@gmail.com