Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

ARHIVA

 LARHIVA RO 2024LARHIVA RO 2023ARHIVA 1 2022ARHIVA 1 2021ARHIVA 1 2020ARHIVA 1 2019ARHIVA 1 2018ARHIVA 1 2017ARHIVA 1 2016


 

Ziua porților deschise pe șantierul-școală de la Costești-Cetățuie

Ziua porților deschise pe șantierul-școală de la Costești-Cetățuie

Arheologi, restauratori, arhitecți, studenți de la mai multe instituții din țară și din județul Hunedoara, printre care și Muzeul Civilizației Dacice și Romane, vă așteaptă , mâine, 23 iulie, începând cu ora 10.00, la „Ziua porților deschise pe șantierul-școală de la Costești-Cetățuie”!
 
 
ANUNȚ DE PRESĂ
 

Ziua porților deschise pe șantierul-școală de la Costești-Cetățuie

Sâmbătă, 23 iulie, de la orele 10.00

Participanții la școala de vară de arhitectură și arheologie organizată la Cetățile dacice din Munții Orăștiei vă invită sâmbătă, 23 iulie, începând cu orele 10.00 la Ziua porților deschise în situl Costești-Cetățuie.

Programul cuprinde prezentarea sitului arheologic, a tehnicilor și metodelor de documentare specifice arhitecturii și a intervențiilor de întreținere și conservare primară a zidurilor antice, desfășurate în cadrul școlii de vară. Vă vor fi gazde și ghizi studenții care pe parcursul celor două săptămâni au luat contact cu monumentele, într-o abordare aplicată, interdisciplinară. Alături de studenți, vor fi prezenți îndrumătorii – arheologi, arhitecți, restauratori – care au coordonat modulele de specialitate ale școlii de vară.

ArheoArhitectura reprezintă un program educațional dedicat studenților de la facultățile de istorie-arheologie și arhitectură, organizat de Șantierul arheologic Cetățile Dacice din Munții Orăștiei, Universitatea Babeș-Bolyai, Institutul Național al Patrimoniului și Asociația Monumentum, cu sprijinul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeului Civilizației Dacice și Romane, Consiliului Județean Hunedoara, prin Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara, și al Muzeului Național al Unirii Alba-Iulia.

Sursa: https://www.facebook.com/cetati.dacice

Download 2237

  • muzeucdr.deva@gmail.com