Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

ARHIVA

 LARHIVA RO 2024LARHIVA RO 2023ARHIVA 1 2022ARHIVA 1 2021ARHIVA 1 2020ARHIVA 1 2019ARHIVA 1 2018ARHIVA 1 2017ARHIVA 1 2016


 

STÂLPI FUNERARI DIN LEMN FAȚETAȚI CU DECOR COMPLEX - Secția de Etnografie și Artă Populară Orăștie

STÂLPI FUNERARI DIN LEMN FAȚETAȚI CU DECOR COMPLEX - Secția de Etnografie și Artă Populară Orăștie

COMUNICAT

Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Orăștie vă propune o scurtă incursiune în obiceiurile și practicile funerare regăsite în sudul Transilvaniei. Astăzi expunem publicului o serie de stâlpi din lemn fațetați cu decor complex relatând asupra rolului lor în cadrul însemnelor funerare. De asemenea, vă așteptăm cu căldură în cadrul expoziției temporare a muzeului orăștian, ce găzduiește o importantă colecție de stâlpi funerari, în încercarea de a desluși simbolurile și povestea fiecărui obiect.  

Prezentarea obiectelor este realizată de către specialiștii muzeului din Orăștie: arheolog Adrian Cătălin Căsălean, conservator, Iustina Bogdan, dr. Mihai Căstăian, șef-serviciu Secția de Etnografie și Artă Populară Orăștie.

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva vă invită să vizionați obiectele prezentate astăzi, în mediul virtual, pe pagina de facebook a muzeului https://www.facebook.com/MCDRDeva/.

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva vă invită să vizionați piesa prezentată astăzi, în mediul virtual, pe pagina de facebook a muzeului https://www.facebook.com/MCDRDeva/.

Secția de Marketing și Relații cu Publicul

  • muzeucdr.deva@gmail.com