Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

- ARHIVĂ EVENIMENTE 2021

 LARHIVA RO 2024LARHIVA RO 2023ARHIVA 1 2022ARHIVA 1 2021ARHIVA 1 2020ARHIVA 1 2019ARHIVA 1 2018ARHIVA 1 2017ARHIVA 1 2016


 

Întâlnirea scriitorilor zărăndeni la Muzeul de Istorie Locală și Etnografie din Brad

Întâlnirea scriitorilor zărăndeni la Muzeul de Istorie Locală și Etnografie din Brad

  • Data: 
  • Locatia : Expoziția de Istorie Locală și Etnografie Brad, str. Cloșca, nr. 4
Întâlnirea scriitorilor zărăndeni
 
 
Intrată în obișnuință, întâlnirea scriitorilor din zona Bradului s-a desfășurat, din nou, în data de 30.09.2021.
 
În curtea încă plină de verdeață a Expoziției de Istorie Locală și Etnografie Brad au participat scriitorii: Mirela Crâsnic, Monica Dușan, Silvia Faur, Georgiana David și Marcel Șerb. Atmosfera a fost, ca de obicei, plăcută, prietenească, discuțiile și lecturile aducând în atenție preocupările și creațiile fiecăruia dintre participanți, toată activitatea fiind învăluită de bucuria revederii într-un cadru atât de familiar și primitor, cum este muzeul nostru din Brad.
 
Mirela Crâsnic și-a prezentat cea mai recentă lucrare, bine documentată, având ca temă „Vâlva Băilor”, material realizat în urma unei ample cercetări de arhivă și teren, în zona Buciumului și a Roșiei Montane.
 
Monica Dușan a citit un scurt fragment din „Chipul jupâniței Ana”, cartea sa de nuvele brodate ingenios pe istoria, mitologia, etnografia satelor din zona Bradului. Poeții Silvia Faur, Georgiana David și Marcel Șerb au recitat poezii din creația proprie, cu tematică diversă ce vorbește despre toamnă și iubire, dar și despre istorie, politică și pandemie.
 
Ne-am bucurat să-i avem oaspeți!
 
Dr. Georgeta Deju, șef serviciu
Monica Dușan, muzeograf
Secția de Istorie și Artă
 

  • muzeucdr.deva@gmail.com