Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

- ARHIVĂ EVENIMENTE 2021

 LARHIVA RO 2024LARHIVA RO 2023ARHIVA 1 2022ARHIVA 1 2021ARHIVA 1 2020ARHIVA 1 2019ARHIVA 1 2018ARHIVA 1 2017ARHIVA 1 2016


 

ArheoArhitectura - Şcoala de vară Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei - Ziua porților deschise în situl Costești-Cetățuie

ArheoArhitectura - Şcoala de vară Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei - Ziua porților deschise în situl Costești-Cetățuie

  • Data : 
  • Locatia : Zona Cetăților dacice Munții Orăștiei
O nouă săptămână, o nouă veste bună: a pornit ArheoArhitectura - Şcoala de vară Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, sub egida Universității Babeş–Bolyai (prin Facultatea de Istorie și Filosofie).

În perioada 4 -18 iulie, studenţi de la Arheologie şi Arhitectură vin în Munții Orăștiei pentru a-și îmbogăți și pune în valoare cunoștințele. Îi așteaptă o serie de activităţi specifice celor două domenii de studiu și prelegeri care ilustrează colaborarea interdisciplinară. În plus, și cu siguranță nu în ultimul rând, participanții școlii de vară vor avea ocazia să se implice în organizarea unor evenimente care privesc protejarea, conservarea şi promovarea monumentelor antice din Munţii Orăştiei.

Şcoala de vară se va desfăşura în „burgurile dace” şi în Baza Didactică, Arheologică şi de Cercetări Interdisciplinare „Hadrian Daicoviciu” - Grădiştea de Munte a Universităţii Babeş-Bolyai.

Demersul este susţinut în cadrul unui parteneriat amplu între Institutul Naţional al Patrimoniului, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, Asociaţia Monumentum, Consiliul Judeţean Hunedoara, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane.


Revenim curând cu vești din Munții Orăștiei!
 
 
 
 
 
 

V-am promis vești de la Costești, de la #Archeoarhitectura - prima școală de vară de arhitectură și arheologie organizată în perioada 4-18 iulie la Cetățile dacice din Munții Orăștiei.

Vă invităm să aflați care sunt rezultatele celor două săptămâni de cercetare direct de la participanții școlii de vară sâmbătă, 17 iulie, începând cu ora 10 la Ziua porților deschise în situl Costești-Cetățuie.

Programul cuprinde vizite ghidate în sit, prezentarea rezultatelor cercetărilor arheologice, ale documentării de arhitectură și ale intervențiilor de întreținere și conservare primară a zidurilor antice, desfășurate în cadrul școlii de vară. Vă vor fi gazde și ghizi studenții care pe parcursul celor două săptămâni au luat contact cu problemele și temele specifice ale cercetării și protejării monumentelor arheologice, într-o abordare aplicată, interdisciplinară.

Programul include și o expoziție a propunerilor de prezentare și interpretare a sitului arheologic, formulate de participanții la școala de vară. Alături de studenți vor fi prezenți îndrumătorii – arheologi, arhitecți, restauratori – care au coordonat modulele de specialitate ale școlii de vară.

ArheoArhitectura reprezintă un program educațional interdisciplinar, dedicat studenților de la facultățile de istorie-arheologie și arhitectură, desfășurat în siturile dacice și la Baza Didactică, Arheologică şi de Cercetări Interdisciplinare „Hadrian Daicoviciu” - Grădiştea de Munte a Universităţii Babeş-Bolyai.

Școala de vară este organizată de Șantierul arheologic Cetățile Dacice din Munții Orăștiei, Universitatea Babeș-Bolyai, Institutul Național al Patrimoniului și Asociația Monumentum, cu sprijinul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, al Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva și al Consiliului Județean Hunedoara, prin Direcția Generală Administrarea Monumentelor și Promovare Turistică.

  • muzeucdr.deva@gmail.com