Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

ARHIVA

 LARHIVA RO 2024LARHIVA RO 2023ARHIVA 1 2022ARHIVA 1 2021ARHIVA 1 2020ARHIVA 1 2019ARHIVA 1 2018ARHIVA 1 2017ARHIVA 1 2016


 

Zilele Europene ale Arheologiei: VÂNĂTOARE DE COMORI, sâmbătă, 18 iunie, de la ora 10.00, la muzeu!

Zilele Europene ale Arheologiei: VÂNĂTOARE DE COMORI, sâmbătă, 18 iunie, de la ora 10.00, la muzeu!

Noi, muzeul, împreună cu Asociația Suport în Educație Hunedoara și AlerT în Deva sărbătorim Zilele Europene ale Arheologiei și te provocăm să ne demonstrezi capacitățile tale de vânător de comori.

Crezi că vei reuși să descoperi toate comorile muzeului?
Află sâmbătă, 18 iunie, de la ora 10.00, la muzeu!
 
*
 
Cunoaștere, bucurie, suspans, descoperire, prietenie... ingredientele unei zile perfecte de vacanță!
Multumim tuturor partenerilor pentru aceasta oportunitate.
Felicitări micilor exploratori!
 
 Pe locuri! Fiți gata!
START!!!!!
AlerT în Deva Junior
Asociație Suport în Educație Hunedoara
 
 
 
Așa am sărbătorit noi, muzeul devean alături de Asociația Suport în Educație Hunedoara și AlerT în Deva Junior Zilele Europene ale Arheologiei 2022: cu copii foarte isteți, energici și foarte bine educați - mici căutători de comori în expozițiile muzeului.
 
 
*   *   *
 
 
Sunt peste 1003 situri arheologice pe teritoriul județului Hunedoara, dar este greu să vorbim despre toate într-o singură prelegere. Însă Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva vă invită vineri 17 iunie, cu ocazia Zilelor Europene ale Arheologiei, la descoperirea, pentru început, a siturilor din raza orașului Deva. Antoniu Marc, Cătălin Cristescu, Cristina Bodo, Ionuț Codrea, și Oana Tutilă, sunt specialiștii muzeului care vă vor povesti mai multe despre importanța acestora.

? 18 iunie este ziua dedicată celor mai mici dintre vizitatori.
”Am fost aici înaintea ta. Cine sunt eu?”
Este întrebarea de la care pornește activitatea propusă, - un ghid practic de utilizare a Muzeului Civilizației Dacice și Romane - prin care copiii vor înțelege și descoperi, într-un mod interactiv, funcțiile muzeului, activitatea specialiștilor, colecțiile sale și, sperăm noi, mai multe despre ei înșiși.
...
#zilelearheologiei #ZEA2022

?Institutul Național al Patrimoniului vă invită în zilele de 17, 18 și 19 iunie să participați la Zilele Europene ale Arheologiei 2022 (ZEA)!
ZEA reprezintă ocazia ideală pentru a descifra tainele siturilor arheologice și pentru a explora cele mai noi descoperiri privitoare la istoria unor civilizații dispărute.
?Cercetătorii în domeniul arheologiei, arheologii, sunt invitați să se întâlnească cu publicul, să organizeze vizite pe sit, conferințe și tururi ghidate prin care să conecteze patrimoniul arheologic cu comunitățile locale (pentru mai multe exemple de întâlniri cu publicul, accesează https://journees-archeologie.fr/c-2022/lg-en/romania/Home).
?Prima serie de evenimente de acest tip, parte dintr-un fenomen european, a fost organizată la inițiativa Ministerului Culturii din Franța în 2010 și s-a extins, treptat, în mai multe țări europene. Din 2020 sărbătorim Zilele Europene ale Arheologiei și în România.
?Descoperă pe site activitățile organizate anul acesta, vezi ce ți se potrivește și care dintre ele se leagă de orașul, satul sau regiunea ta. Harta evenimentelor este în curs de actualizare, pe măsură ce noi organizații înscriu activități, așa că vă invităm să o consultați periodic.
https://zilelearheologiei.patrimoniu.ro/
?♂️Participă la Zilele Europene ale Arheologiei 2022 și hai să vorbim despre patrimoniul arheologic la viitor!
 
  • muzeucdr.deva@gmail.com