Expoziții și Evenimente

expozitii si evenimente

EXPOZIŢIE VIRTUALĂ în cadrul proiectului amplu "CENTENARUL MARII UNIRI" Recomandat

Detalii Eveniment :

  • Data :
  • Locatia : Deva - www.mcdr.ro 
  • M.C.D.R.

          

 

Materialele expuse fac parte dintr-un proiect amplu prin care se încearcă recuperarea şi punerea în valoare a informaţiilor documentare de orice natură despre momentul „Centenarului”.

____________________________

 - În anul 2017, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, a organizat expoziția de fotografie documentară „Chipuri de eroi”, care a redat imagini sau detalii semnificative de pe monumentele funerare ridicate, în județul Hunedoara, în cinstea celor căzuți pe fronturile celor două Războaie Mondiale. Expoziţia a făcut parte dintr-un proiect prin care se încearcă punerea în valoare și recuperarea informațiilor documentare de orice natură despre momentul „Centenarului”. Fotografiile sunt realizate de către dr. Daniel I. Iancu cercetător ştiinţific în cadrul Secţiei de Istorie şi Artă a Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva, iar prezentarea evenimentului, la vernisajul din data de 29.06.2017 care a deschis Sesiunea Anuală de Comunicări Ştiinţifice, a fost asigurată de Grigore Roibu, președintele Asociației Artiștilor Fotografi Hunedoreni.

 

Surse/Media:

http://mcdr.ro/expozitii-si-evenimente/arhiva-expozitii-si-evenimente/item/889-expozitia-de-fotografie-documentara-chipuri-de-eroi

http://www.aafh.ro/2017/06/29/chipuri-de-eroi-prezentarea-lui-daniel-iancu/

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.