Expoziții și Evenimente

expozitii si evenimente

EXPOZIŢIA "METALURGIA FIERULUI" - în cadrul proiectului „Incursiuni dacice în spațiul virtual”

Detalii Eveniment :

  • Data :
  • Locatia : DevaPalatul Magna Curia 
  • M.C.D.R.

           

 

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, vă invită să vizitaţi expoziţia „METALURGIA FIERULUI”, care vine în continuarea și în completarea altei expoziții organizate în cadrul proiectului amintit, și anume „Incursiuni dacice în spațiul virtual”, dorindu-se astfel oferirea unor informații suplimentare și diversificate despre civilizația dacilor din Munții Orăștiei.

Expoziţia este organizată în cadrul perioadei de sustenabilitate a proiectului SEE intitulat „Când viaţa cotidiană antică devine Patrimoniu UNESCO. Scanarea, restaurarea digitală şi contextualizarea artefactelor dacice din Munţii Orăştiei” – PA 16/RO12.LP10/18.02.2015. Promotorul proiectului este Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, iar parteneri sunt, alături de Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca şi Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca. 

Regiunea Cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei se individualizează nu numai prin prezenţa unei arhitecturi monumentale, cu ziduri din blocuri de calcar fasonate, cu planuri inovatoare sau cu instalaţii care permiteau un confort ridicat, ci şi prin diversitatea şi calitatea ridicată a obiectelor folosite zi de zi, produse local sau importate din teritorii îndepărtate. În cadrul acestei expoziţii ne propunem prezentarea uneia dintre activităţile care s-a remarcat în această arie – metalurgia fierului, cu variatele sale aspecte. Pentru a ilustra ideea expoziţiei sunt expuse artefacte din fier descoperite în aria capitalei Regatului Dac, cum ar fi unelte specifice unui atelier de metalurgie, lupe şi lingouri de fier, unelte de dulgherie şi tâmplărie, unelte agricole, arme etc.

 

Vă așteptăm!

Secţia de Marketing şi Relaţii cu Publicul


 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.