Arhivă

SE ÎNTREVEDE ÎNCĂ O ŞANSĂ PENTRU ULPIA TRAIANA

Detalii Eveniment :

  • Data :
  • Locatia : Sarmizegetusa
  • M.C.D.R

  

SE ÎNTREVEDE ÎNCĂ O ŞANSĂ PENTRU ULPIA TRAIANA

 

"Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest intenţionează să lanseze un nou apel de proiecte pe axa 5.1 destinată restaurării şi refuncţionalizării monumentelor istorice. În cadrul primului apel de proiecte, proiectul în valoare de 5 milioane de euro depus de Consiliul Judeţean Hunedoara pentru refacerea amfiteatrului şi a forului de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa a fost declarat respins.

Principalul motiv invocat de ADR vest a fost lipsa unor avize de mediu, avize despre care însuşi Ministerul Mediului a spus, în vara anului trecut, că nu e nevoie în situaţiile de genul celei în care s-a aflat şi proiectul CJ Hunedoara.

Consiliul Judeţean a dat în judecată Autoritatea de Management al Programului Operaţional Regional, atacând decizia ADR Vest în instanţa de contencios administrativ, la Tribunalul Hunedoara. Deşi a făcut acest lucru încă din primăvară, nici până acum nu a fost stabilit un prim termen de judecată în această cauză, după cum spune vicepreşedintele CJ Hunedoara Sorin Adrian Vasilescu.

„Ni s-a transmis de la ADR Vest că se încearcă lansarea unui nou apel de proiecte pe axa 5.1 în toamna acestui an. Nu cunosc detalii suplimentare, pentru că nu ni s-au oferit. Probabil noul apel de proiecte se va finanţa din economiile rezultate în urma primului apel de proiecte, sau din banii rămaşi disponibili de pe alte axe de finanţare. Vom redepune proiectul. Dacă va fi declarat eligibil, procesul derulat în instanţă nu-şi va mai avea rostul”, a adăugat Vasilescu." 

Ciprian IANCU, Glasul Hunedoarei, 9 august 2017

 

 

Media

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.