SESIUNEA ANUALĂ DE COMUNICĂRI ŞTIINŢIFICE, 29-30 iunie 2017

Detalii Eveniment :

 • Data :
 • Locatia : Deva - Palatul Magna Curia
 • M.C.D.R

  

Muzeul Civilizației Dacice și Romane, sub egida Consiliului Județean Hunedoara, organizează în perioada 29-30 iunie 2017 Sesiunea Anuală de Comunicări Ştiinţifice 2017Deschiderea va avea loc joi, 29 iunie 2017, ora 9:00 în Sala Şemineului din Palatul Magna Curia din Deva.

  

 

 

 

 

Citeşte mai departe ...

RECITAL DE PIAN susţinut de SZOCS BOTOND, 13 iunie 2017

Detalii Eveniment :

 • Data :
 • Locatia : Deva - Sala Șemineului din Palatul Magna Curia
 • M.C.D.R

  

În calitate de colaborator, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, vă invită să participați la RECITALUL DE PIAN susţinut de SZOCS BOTOND, organizat de ONG Piano „Modus Vivendi” Deva. Evenimentul va avea loc în data de 13 iunie 2017, în Sala Șemineului din Palatul Magna Curia, începând cu ora 19:00.

  

Preţul biletului este 10 lei. Biletele se vând la intrare înainte de spectacol.

Pentru rezervări: telefon 0744700292.

 

 

 

Citeşte mai departe ...

ŞCOALA DE VARĂ RESTAURARE CERAMICĂ, ediţia a II-a

Detalii Eveniment :

 • Data :
 • Locatia : Deva
 • M.C.D.R

  

COMUNICAT

 

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara,

organizează, în perioada 6 – 11 iunie 2017, acțiunea intitulată „Școala de vară de restaurare”, ediția a II-a.

Evenimentul debutează marți, 6 iunie 2016, de la ora 11.00, în Sala Șemineului din Palatul Magna Curia, scopul principal al acestuia fiind promovarea activităţii de restaurare în rândul tinerilor cu speranța că pe viitor vor îmbrățișa această profesie, salvarea patrimoniului mobil şi imobil constituind o prioritate în momentul de faţă.

*     *     *


         Acţiunea, la care va participa o grupă de clasa a X-a de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, coordonată de prof. Ana Iancu, se va desfășura pe trei paliere: prezentare teoretică a procesului de restaurare pe suport metal, ceramică, sticlă şi hârtie, realizată de restauratori experţi în domeniu; demonstraţii practice a procesului de restaurare, acţiune interactivă unde participanţii vor putea realiza sub îndrumarea specialiştilor diverse operaţiuni; expoziţie cu obiectele restaurate urmată de oferirea de diplome şi premii participanţilor. Trebuie precizat faptul că toate intervenţiile vor fi efectuate pe materiale comune, nefiind afectat patrimoniul mobil al instituţiei.
        „Restaurarea patrimoniului cultural naţional are ca scop restabilirea semnificaţiei istorice, artistice, tehnice, originare a bunului istoric, pierdută parţial sau estompată în timp şi consolidarea structurii suport. În fiecare zi, datorită acţiunii factorilor externi asupra artefactelor în special a patrimoniului mobil, se produc distrugeri importante, salvarea acestora fiind prioritară pentru specialiştii din domeniul muzeal. Pentru cercetarea, conservarea şi expunerea pieselor muzeale, restauratorii MCDR, depun eforturi intense în laboratoarele noastre de unde ies anual sute de obiecte pe suport anorganic şi organic. Acţiunea pe care o desfăşurăm pe o perioadă de șase zile, se doreşte a fi o campanie de promovare a profesiei de restaurator şi a rolului important pe care acesta îl deţine într-o instituţie muzeală, acela de salvare a patrimoniului cultural naţional.”, declară responsabilul de proiect, Ioana Popițiu, şeful Secţiei Restaurare-Investigaţii-Conservare din cadrul MCDR.

Secția de Marketing și Relaţii cu Publicul                  

 

Evenimentul în media:

https://www.facebook.com/622535487773827/videos/1733957976631567/?hc_ref=PAGES_TIMELINE

http://glasul-hd.ro/de-pupat-07-06-2017/

 

 În general, despre Secţia de Restaurare-Conservare-Investigaţii

http://mcdr.ro/sectii-si-compartimente/restaurare-investigatii-si-conservare

https://www.youtube.com/watch?v=JkY8Uh03ME8

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeşte mai departe ...

SIMBOLURI ANCESTRALE ÎN ARTA MODERNĂ - expoziţie de pictură

Detalii Eveniment :

 • Data :
 • Locatia : Brad - Muzeul de Istorie Locală şi Etnografie, str. Cloşca nr.2
 • M.C.D.R. 

   

 

 
    Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane, sub egida Consiliului Judeţean Hunedoara, vă invită să vizitaţi expoziţia de pictură intitulată "Simboluri Ancestrale în Arta Modernă" amenajată în spaţiul expoziţional al Muzeului de Istorie Locală şi Etnografie din Brad, strada Cloşca, nr. 2.
       Expoziţia este realizată în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici din România, cuprinzând lucrările artistei Gabriela Dobre şi va fi deschisă în perioada 9 iunie 2017 - 9 iunie 2018.
       Vernisajul are loc în data de 9 iunie 2017 la ora 11:00.
 
Secţia de Marketing şi Relaţii cu Publicul
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS